Jawoord in een opblaaskerk

Ze kwamen sprookjesachtig aan in een koets, de zon scheen uitbundig aan een zeeblauwe hemel en de feeststemming zat er op Summer Energy al flink in. Het Amersfoortse stel Channa de Vries (27) en Michael Döll (30) trouwde zaterdag onder fraaie omstandigheden op het dancefestival in Vathorst. ,,We wilden een heel groot feest. Nou, dat is het geworden.”
Of het koppel straks nog wat wil zeggen tijdens de huwelijksceremonie, vraagt iemand van de organisatie. Channa: ,,Wij zeggen straks ja.”

En inderdaad, in een opblaaskerk op het festivalterrein van Summer Energy geven Channa en Michael elkaar onder het toeziend oog van familie en vrienden volmondig het ja-woord. Trouwambtenaar Ingmar Felicia, de Amersfoortse radio-dj van SLAM!FM, ziet dat het goed is. ,,Ik vind jullie twee heel stoere mensen. Wie kunnen nu zeggen dat ze op een festival getrouwd zijn? Feestjes zijn een leidraad in jullie leven en jullie zijn echte Amersfoorters. Daarom is Summer Energy de plek waar jullie horen. De rest van jullie leven kunnen jullie zeggen: wij hebben het gek gedaan.”

Bedoeling

En dat was ook precies de bedoeling. ,,Trouwen op een festival, hoe bijzonder wil je het hebben? Daarom heb ik ons destijds opgegeven voor deze trouwactie van Summer Energy,” vertelt Channa. Haar kersverse echtgenoot Michael, nu nog strak in het pak, biertje in de hand: ,,Beter dan dit hadden we het ons niet kunnen wensen. We wilden een heel groot feest. Nou, dat is het geworden. Zelf houden we ook wel van een festivalletje. Het pak gaat zo uit en dan gaan we lekker meefeesten. Genieten!”

Genieten doen ook de andere bezoekers van Summer Energy, dat op steenworp afstand van station Vathorst zijn tweede editie beleeft. 4000 bezoekers, meldt organisator Jan Kramer tevreden. Vooraf had hij op dit bezoekersaantal gehoopt; vorig jaar trok het evenement zo’n 3500 danceliefhebbers. ,,We hebben vandaag één cadeautje gekregen en dat is het weer. De zon schijnt, de sfeer is goed en de muziek ook. Daarnaast hebben we op alle vlakken een verbeterslag gemaakt ten opzichte van vorig jaar.”

Zo ook in de muzikale programmering. De in Zielhorst geboren en getogen dj Sidney Samson, inmiddels internationaal vermaard, treedt net als vorig jaar op. Mede dankzij deze ‘ambassadeur van het festival’ draaien ook de bekende dj’s Ferry Corsten en Quintino op Summer Energy. Corsten is één van de pioniers binnen de dancescene en kwam in de jaren negentig op. Niet verwonderlijk dus dat het publiek niet alleen uit jonge achttienplussers bestaat, maar ook uit opvallend veel dertigers, veertigers en vijftigers. Misschien wel mede dankzij die mix is de sfeer op het festival gemoedelijk. ,,Het festival is bijzonder goed verlopen, van a tot z,” meldt Kramer (57) een dag later. ,,Leuk om te zien dat zo veel mensen genoten hebben.”

Het is de bedoeling dat hij het stokje volgend jaar overgeeft aan de jongere generatie.

Bron: www.gelderlander.nl/jawoord-in-een-opblaaskerk
Geplaatst in Nieuws, Persbericht en getagd met , , , .